2022-03-21 14:19:43• hírek • Bede Emőke

Köszönetet mondott a szatmáriak szolidaritásáért az ukrán parlamenti képviselő

Balra Roksolana Pidlasa ukrán parlamenti képviselő, jobbra Liuba Horvat, a Romániai Ukránok Egyesülete helyi szervezetének elnöke
Balra Roksolana Pidlasa ukrán parlamenti képviselő, jobbra Liuba Horvat, a Romániai Ukránok Egyesülete helyi szervezetének elnöke

Szatmárnémetibe látogatott hétfőn Roksolana Pidlasa ukrán parlamenti képviselő. A találkozót A Nép Szolgálja párt tagjaként képviselői székhez jutó politikus, illetve Cristian Terhes EP-képviselő kezdeményezték, de velük tartott a prefektusi hivatalba Liuba Horvat, a Romániai Ukránok Egyesülete szatmári szervezetének elnöke, illetve a Halmiban szolgáló Marius Dragos ortodox pap is.

Roksolana Pidlasa képviselő megköszönte a szatmáriaknak, hogy részt vállaltak a háború elől menekülő ukrán állampolgárok megsegítésében. „Nyílt szívvel jöttem Szatmárnémetibe, és szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt és az emberséget, amelyről tanúbizonyságot tettek. Kárpátalja országgyűlési képviselőjeként úgy döntöttem, hogy én is közvetlenül részt veszek e folyamatban, és közösen megpróbáljuk biztosítani az együttműködést az ukrán fél és Szatmárnémeti között” – nyilatkozta Pidlasa.


A prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a felek megállapodtak abban, hogy Szatmár megye területén létrehoznak egy adománygyűjtő központot, ahova beérkezhetnek az Erdélyből és az ország más területeiről küldött segélycsomagok, az ukrán képviselőnő pedig vállalta, hogy gondoskodni fog róla, hogy az adományok a legjobb helyre, a fegyveres harcok által érintett területekre kerüljenek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: